Bemutatkozom

Biológus és biológia tanár, ClauWi hordozási tanácsadó, ClauWi speciális hordozási tanácsadó, DONA trained doula, kangaroula, IBCLC

Négy gyermek édesanyjaként, feleségként és társként nagyon hálás vagyok, hogy olyasmivel foglalkozhatok, amit szeretek. Kislányként és fiatalként három terület varázsolt el a leginkább: a születés, a tudomány és a zene.

Az érettségit követően tudományos pályára készültem, biológusként, genetikus specializációval végeztem az ELTE természettudományi karán, majd egy évre rá biológia tanárként szereztem másoddiplomát. A doktori képzésben eltöltött éveket követően, fiaim születése vezetett el arra az útra, melyet legjobb tudásom szerint járok a mai napig is.

A magánéletben gyermekkorom óta elkísér a zene szeretete, 6 éves koromtól kezdve zenélek. Kezdetben zongorán tanultam, majd szolfézs főtárgyas lettem. Az igazi hangszeremre, a hangszalagjaimra azonban csak kamaszként találtam rá. Sass Józsefnél kezdtem el énekelni, majd Pallagi Judittal a Tóth Aladár Operastúdióban, később Hormai József keze alatt csiszolhattam énektudásom.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Kántorképző Tanfolyamának vezetői 2007-ben kértek fel , hogy vállaljam a hallgatók bevezetését az egészséges hangképzés gyakorlatába. Innentől 2016-ig minden évben a Kántorképző tanfolyam idején a hangszalagok tornatanáraként igyekszem legjobb tudásom szerint a diákjaim egészségét védeni és az éneklésben tehetséget, kedvet mutató fiatalokat hangképző tanárokhoz irányítani.

Az elmúlt években a részt vettem autogén tréningek szervezésében kismamák részére, szintén velük foglalkoztam a Bike with baby program keretein belül, de szerveztem baba-mama tornát, valamint waldorf- illetve szülős baba varró tanfolyamot is.

A ClauWi hordozóiskola első végzettjei közt 2011-ben hordozási tanácsadóként, majd 2013-ban speciális hordozási tanácsadóként kezdtem a születést követő segítségnyújtást, majd sorra következtek a további képzések. DONA trained dúlaként 2012-ben kísértem először szülést, majd megkezdtem a Semmelweis Egyetem laktációs szaktanácsadó vizsgára felkészítő képzését, melyet azóta sikeres IBCLC vizsgával zártam. A szakmai gyakorlati óráim megszerzése két lánykám születése miatt elhúzódott, azonban a tanulást sem a gyermekágyban, sem azt követően nem hagytam abba.

Kengurúlaként immár nem csak az anyák, de a babák érdekeit támogatva, tudományos bizonyítékokkal, kutatási eredményekkel alátámasztott ismeretek átadásával tudom segíteni a hozzám forduló családokat.